Naročanje: info@vivalavida.si
Posvetovalnica za vitalno življenje Kje smo

Kdo svetuje

Postural Alignment Specialist

Nataša Sinovec, specialistka za poravnavo telesne drže

V posvetovalnici Viva la Vida vam svetujem Nataša Sinovec, specialistka za poravnavo telesne drže (PAS – Postural Alignment Specialist). Svoje znanje sem pridobila na univerzi Egoscue iz San Diega v ZDA in ga skladno s standardi univerze redno recertificiram, dopolnjujem in poglabljam.

Pri svojem delu se naslanjam tudi znanje, ki sem ga pod mentorstvom Tadeja Pretnerja, Marjana Ogorevca, Milene Podvršič Plut in Bebe Splichal pridobila v Šoli za bioterapevte v Ljubljani.

Formalna izobrazba

Ko sem leta 1994 diplomirala na Tehniški fakulteti v Mariboru in postala univ. dipl. ing. tekstilne tehnologije, je zaradi propadajoče tekstilne industrije kazalo, da je bil študij čista izguba časa. Šele čez mnogo let sem spoznala, da ima vsako učenje svoj namen, vsako znanje pa je dragoceno. Tako mi je mnogo znanja, ki sem ga pridobila na fakulteti prišlo prav na področjih, ki nimajo s tekstilstvom nobene skupne točke.

 

Zakaj poravnava telesne drže kot poklic 

Skozi svojo osebno izkušnjo iskanja rešitve težav s hrbtenico, kolkom, kolenom, gležnjem in ramenom me je pot vodila od ortopeda, maserja, redne fitnes vadbe, pilatesa, do manualnega terapevta, protibolečinske ambulante, akupresure, vadbe za zdravo hrbtenico… Vsi pristopi so bili na svoj način krasni. Vsak je po svoje prispeval k odpravi takratne bolečine. Mislila sem, da tako pač je, da bom morala do konca življenja periodično obiskovati take ali drugačne terapevte, ki mi bodo pomagali pri odpravljanju mojih bolečin. Temu prepričanju je tla pod nogami zamajala knjiga The Egoscue Method of Health Through Motion (Pete Egoscue), moje življenje pa se je obrnilo v novo smer. Zadnjih nekaj let, odkar sem odkrila globoko pomembnost vzravnane telesne drže in se naučila poslušati svoje telo, ne samo da nimam bolečin, ampak sem tudi bolj gibljiva in telesno vzdržljiva, z več energije kot v precej mlajših letih.

Zato sem izjemno hvaležna, da lahko svoje znanje predajam vsem, ki bi radi svoje življenje spremenili na bolje in, ki se resnično zavedajo, da za svoje zdravje lahko naredijo največ sami. Pri delu zelo uživam, pa naj bo to na individualni ali skupinski ravni. Vse kar počnem, počnem z velikim in iskrenim veseljem.

Viva la Vida! Živi življenje!

Pokličite na 031/867 466 ali pišite na info@vivalavida.si za nasvet ali termin za vaš obisk.

 

Certifikat PAS 2013

Certifikat PAS 2013

Certifikat PAS 2015

Certifikat PAS 2015

Certifikat ETS

Certifikat ETS

Cerifikat PAS 2017

Certifikat PAS 2017