Naročanje: info@vivalavida.si
Posvetovalnica za vitalno življenje Kje smo

Kaj lahko pričakujete

Poravnava telesne drže

Ocena telesne drže

Individualna obravnava – prvi obisk

Oblecite udobna oblačila, v katerih se boste brez težav gibali. Lahko jih prinesete tudi s seboj in se preoblečete. Zaradi natančnega ogleda vseh vaših nosilnih sklepov (ramena, kolki, kolena, gležnji), je zelo

Ocena telesne drže

priporočljivo, da imate kratke hlače, da bodo kolena in stegna vidna, ter majico brez rokavov, po možnosti oprijeto. S seboj prinesite tudi športne copate.

 

Prvi obisk traja uro do uro in pol. Namenjen je temeljitemu pogovoru o vaših bolečinah, življenjskem slogu in o vaših ciljih, ki jih želite s poravnavo telesne drže doseči. Opravi se ocena telesne drže, preskus funkcionalnosti in analiza hoje. Ugotavljajo se kompenzacije in omejitve pri gibanju, ki vam povzročajo bolečine. Ker so fotografije odličen pripomoček za spremljanje sprememb v vaši telesni drži, vas tudi fotografiramo.

 

Individualna obravnava – drugi obisk

Brez bolečin v ramenih

Vaje za poravnavo telesne drže

Do naslednjega obiska, ki traja eno do dve uri, se na podlagi vaših individualnih potreb pripravi zaporedje ciljanih vaj. Vse vaje preizkusite in se jih pod budnim očesom specialista za poravnavo telesne drže naučite pravilno izvajati, da jih boste v nadaljevanju tako izvajali tudi doma.

Prejmete pisni seznam svojih vaj, torej sestavljen posebej za vas, vaše kompenzacije in omejitve. Prejmete tudi natančne opise vaj s slikami za lažje izvajanje doma.

Če želite se lahko prvi in drugi obisk tudi združita.

 

Individualna obravnava – kontrolni obisk

Namenjen je pogovoru o spremembah v telesu in počutju, ki jih prinese vsakodnevno izvajanje vaj, morebitnemu prilagajanju seznama vaj, spremljanju pravilnega izvajanja vaj ter spremljanju napredka. Po potrebi se bo vaš seznam vaj na kontrolnih obiskih spreminjal, saj ga je treba prilagoditi mišično-skeletnim spremembam, ki se bodo dogajale v vašem telesu.

Kontrolni obiski trajajo približno eno do dve uri.

 

Po obisku

Doma boste nadaljevali z izvajanjem vaj z vašega seznama. Glede na vaše težave, hitrost spreminjanja vaše telesne drže ter zastavljene cilje, se boste dogovorili o pogostosti kontrolnih obiskov. Poravnava telesne drže je proces, v katerem prihaja do sprememb položajev glavnih nosilnih sklepov, zato je pomembno, da se seznam vaših vaj tem spremembam sproti prilagaja.

 

Skupinska vadba Pokončen Ponedeljek

V majhni skupini (do 10) izvajamo zaporedje različnih vaj za izboljšanje ravnotežja, dihanja, gibljivosti, moči … Pogosto vključimo v program tudi globoko sproščanje in kratko meditacijo za boljšo energijsko pretočnost.

Ves čas vadbe ste pod budnim očesom vaditeljice, ki vas usmerja k pravilnemu izvajanju vaj. Pred in po vadbi z enostavnim testom preverimo spremembo v občutenju mišično-skeletnega ravnovesja v telesu.