Naročanje: info@vivalavida.si
Posvetovalnica za vitalno življenje Kje smo

Mnenja

Mojca, 39 let

Skupinska vadba, individualna obravnava

“Težave s sklepi in bolečine v hrbtenici, kolenih in kolkih imam od mladosti. In od takrat se tudi ukvarjam z blaženjem težav. Tudi kozmetičarka mi je rekla, da so boleči natiski na podplatih, posledica neenakomernega pritiska nog na tla in močnejše obremenitve samo na določenih mestih. Poskusila sem masaže, elektroterapije, fizioterapije, plavanje ter več vrst vaj, a ker zdravniki rečejo, da je to pač tako in da se ne da kaj dosti narediti, se nekako sprijazniš, da ti pač imaš te težave.

Po spletu okoliščin pa sem se tri leta nazaj srečala z Natašo in dala mi je vaje, prilagojene posebej za moje težave in za mojo neporavnano telo. Nekaj časa sem jih delala, potem pa se je stanje malce izboljšalo in motivacija je padla. Zato sem se na skupinsko vadbo prijavila takoj, ko sem dobila vabilo. Odločila sem se, da bom vsaj enkrat na teden naredila nekaj zase. Skupina je bila dovolj majhna, da se je Nataša med izvajanjem vaj lahko posvetila vsakemu posebej, hkrati pa dovolj velika, da je nudila (pre)potrebno motivacijo. Z veseljem, ponosom in moram priznati, da tudi z manjšim začudenjem, se lahko pohvalim, da so boleči natiski na podplatih odpravljeni! Prepričana sem, da zaradi rednega obiskovanja vaj ter kozmetičarke, ki je natiske sproti odstranjevala. Ponovno sem poiskala “moje” vaje, saj bi želela, da postanejo tudi trdi vrat in posledično občasni glavoboli, preteklost. Vaje toplo priporočam vsem, saj so blage in neinvazivne, intenzivnost izvajanja pa lahko prilagajamo svojim sposobnostim.

Darja Pavlovec

Skupinska vadba

“Povedati moram, da sem z obiskom vadbe veliko pridobila, za kar sem zelo hvaležna go. Nataši. Sama namreč nisem bila dovolj motivirana, da bi storila kaj zase in svoje zdravje. Ko pa sem se priključila skupinski vadbi in začela prepoznavati dobre učinke vadbe, sem kljub temu, da sem pridno vadila samo na vadbi in ne tudi doma, bila navdušena.

Znebila sem se tenzijskih glavobolov,  spremenila se je statika moje hrbtenice, saj sem prej, ko sem kje čakala v vrsti, vedno prenašala težo iz ene noge na drugo in se prestavljala. Sedaj lahko stojim mirno in zravnano na obeh nogah. Popravila se je tudi moja drža v zgornjem delu hrbta in vratu.

Po končani vadbi pa smo zmeraj vsi udeleženci  odšli domov dobre volje in polni pozitivne energije.”

Preženimo bolečino iz križa, 24.11.2015

Predavanja in delavnice

“Bilo je zelo poučno. Vaje so mi ublažile bolečine v križu.”

“Zanimivo je bilo predavanje, prav tako pa tudi vaje. Nekaj novega, meni neznanega.”

“Še posebej  mi je bila všeč pomoč pri pravilni izvedbi vaj, saj je pomembno vajo narediti pravilno.”

Preženimo bolečino iz kolkov, 27.10.2015

Predavanje in delavnice

“Všeč mi je, da niso samo predavanja, ampak da lahko res vaje sprobamo in izkusimo spremembe.”

“Vaše predavanje sem občutila, kot da se moje telo in vse kar me sestavlja, pogovarja z mano. Med predavanjem sem ozavestila in spoznala, kje so moja neravnovesja in zelo sem vam hvaležna za vse povedano.”

“Všeč mi je, da nas popravljate, da lahko res občutimo razliko med prav in narobe in da se naučimo opazovat in občutit svoje telo.”

Preženimo bolečino iz zgornjega dela hrbta, 27.1.2015

Predavanja in delavnice

“Izvedela sem veliko novega.”

“Vse je bilo odlično, najbolj všeč mi je bil praktični del predavanja.”

“Sproščeno sodelovanje vseh udeležencev in odlično podajanje tematike.”

“Vaje so čudovite, pomagajo nam začutiti svoje lastno telo.”

Irena Uranjek, 48 let

Individualna obravnava

“Odkar pomnim, sem živela v veri da se moje drže ne da popraviti. Redno tečem od svojega 13 leta, stalno sem delala klasične raztezne vaje, ter vaje za hrbtne in trebušne mišice.

Izgled moje drže me je vse bolj motil, a dlje od občasne jeze na starše, ki me v mladosti niso priganjali k vajam „korekcijske telovadbe“, nisem prišla.

Natašin skrben pristop in velik učinek Egoscue vaj so moje prepričanje porušile v temeljih.

Moja drža se je že po enem mesecu redne vadbe vidno popravila, počutim se vse bolj močna in tečem hitreje.

Egoscue vaje so postale del mojega življenja.”

Jan Stajnko

Individualna obravnava

“Viva la vida je mesto, kjer se dobro počutim. Je mesto, kjer sem se naučil sam spopadati s svojimi bolečinami v sklepih in vezeh. Je mesto, kamor se rad vračam, ker vem da me bo Nataša vedno pričakala z nasmehom na obrazu in dobrim nasvetom. Je mesto, kjer sem obravnavan kot človek, ne kot številka.

Za odpravljanje bolečin ne obstaja čarobna paličica, ki bi le-te čez noč zanesljivo odpravila, a s pomočjo metode Egoscue sem se naučil sam poskrbeti za svoje telo in ga bolje spoznal. Obisk svetovalnice Viva la vida bi svetoval vsakomur, ki si želi imeti več nadzora nad svojim telesom in se je z nekaj truda pripravljen priučiti, kako si lahko pomaga sam, če čuti bolečine ali neuravnoteženost. To leti tako na starejše kot na mlajše.

Tudi študentje lahko imamo določene probleme s svojim telesom – glede na moderen način življenja to ne more biti posebno presenečenje. Vsem sotrpinom priporočam, da svojih težav ne ignorirajo in glede njih kaj ukrenejo. Poti do cilja izboljšanja počutja je mnogo, in načeloma vsak najde svojo. Sam sem imel srečo, ker je moja vodila do Viva la vide.”

Preženimo bolečino iz zgornjega dela hrbta, 20.1.2015

Predavanja in delavnice

»Na današnjem srečanju mi je bil najbolj všeč natančen prikaz in detajlna obrazložitev.«

»Krasno počutje po vadbi.«

»Preprost, razumljiv pristop, sproščeno vzdušje.«

»Po vadbi manj bolečin v hrbtu.«

»Vaje so izredne.«

Preženimo bolečino iz križa, 23.12.2014

Predavanja in delavnice

“Po opravljenih vajah se počutim bolj živo – kot da moje telo koristi svojemu namenu.”

“Danes sem spet pridobila nekaj novega za moje zdravje. Hvala!

“Odlično pripravljeno, pozorno spremljano in vodeno. Hvala!”

“Sem bil prvič na tovrstnih predavanjih pa sem prepričan, da sem odnesel več, kot sem pričakoval.”

“Prehitro mine.”

Preženimo bolečino iz križa, 16.12.2014

Predavanja in delavnice

“Lepo, poučno, pohvalno, izredno strokovno. Hvala za pomoč.”

“Vaje so koristne, spremembe so vidne.”

“Prijetno, sproščeno in koristno druženje.”