Naročanje: info@vivalavida.si
Posvetovalnica za vitalno življenje Kje smo

Kdaj smo prestari za izboljšanje telesne drže

· Članek · Brez komentarjev

starejši parLahko bi se vprašali tudi drugače. Kdaj smo prestari, da v svoje življenje vnesemo spremembe na boljše?

Pred dnevi sem poslušala radijski intervju z ameriškim kolegom, Brianom Bradlyjem, specialistom za poravnavo telesne drže z več kot dvajsetletno prakso in hkrati odgovornim za napredek in ohranjanje najvišjih standardov metode Egoscue. Razlagal je osnovne značilnosti te metode za poravnavo telesne drže in navajal zanimive primere iz svoje prakse. Ob primeru njegove najstarejše stranke sem pomislila, kako smo si v nekaterih prepričanjih ljudje podobni, ne glede na to od kod prihajamo.

Gospod Albert pri svojih 94 letih zaradi bolečin v kolkih ni mogel več igrati golfa. Prepričan je bil, da tako pač je. Ko se staraš te vedno bolj vse več stvari boli in nič se ne da narediti. Terapevt Brian pa je Albertu obljubil, da bo s pomočjo metode Egoscue lahko spet igral golf. In res je bilo tako.

Eden od osmih zakonov fizičnega zdravja, na katerih temelji metoda za poravnavo telesne drže Egoscue je, da se telo neprestano obnavlja. Če se ne obnavlja pomeni, da kršimo enega ali več zakonov fizičnega zdravja ali drugače povedano, s svojim načinom življenja oviramo procese obnavljanja. Ne glede na to koliko smo stari.

Slaba telesna drža pa ni povezana samo s tem kdaj nas bo v katerem sklepu začelo boleti, oziroma ali se nam bo nek sklep prej obrabil kot bi se nam, če bi bila naša drža vzravnana. Drža telesa je pomembno povezana tudi z ostalimi sistemi v telesu: dihalnim, srčno-žilnim, prebavnim, imunskim … Kar se tiče Alberta, ne samo, da je pri 94 lahko znova igral golf, tudi z zaprtjem ni imel več težav.

Prispevek je bil objavljen v brezplačniku Zdrave novice, september 2014.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja