Naročanje: info@vivalavida.si
Posvetovalnica za vitalno življenje Kje smo

Moč uma in ustvarjanje sprememb

· Članek · Brez komentarjev

mind powerDa ni vseeno, kakšne so naše misli, saj um prevladuje nad telesom, je v medicini znano že več kot sto let. Moč pozitivnega uma je konec devetnajstega stoletja v medicino uvedel francoski farmacevt Émile Coué, znan po  svoji avtosugestiji Vsak dan mi je v vsakem pogledu vse bolje in bolje. Kljub temu, da je moč misli, tako pozitivnih kot negativnih nedvomna, pa se je modro vprašati ali lahko čisto vse v življenju spremenimo na bolje s pozitivnimi afirmacijami?

Odločitev, da bomo v svojem življenju nekaj spremenili prihaja iz naše namere. Misli so posledica te namere, ki je vir energije in moči ter izhaja iz stanja zavesti v katerem smo. A ne prihaja vedno iz globin našega bistva temveč v večini od zunanjega, pogojenega sveta. Kadar želimo pri sebi nekaj resnično spremeniti lahko to naredimo takrat, kadar je namera usklajena z našim bistvom.

Na primer, želimo si biti bolj prijazni. Do odgovora ali je to namera, ki prihaja iz našega zunanjega ali notranjega sveta si pomagamo z iskrenimi odgovori na sledeča vprašanja:

  1. Ali želim sebi ali komurkoli drugemu kaj dokazati?
  2. Ali želim biti s pomočjo tega od sebe ali drugih sprejet/a?
  3. Ali skozi to namero iščem varnost?

Kadar so vsi odgovori na ta vprašanja negativni, potem je naša namera, da želimo biti bolj prijazni, usklajena z našim bistvom. Njeno udejanjanje, na primer z afirmacijami, bo vodilo k spremembi. Kadar pa temu ni tako, bo udejanjanje te namere privedlo do navidezne oziroma površinske spremembe, do resnične pa ne.

Prispevek je bil objavljen v brezplačniku Zdrave novice, maj 2014.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja