Naročanje: info@vivalavida.si
Posvetovalnica za vitalno življenje Kje smo

Podzavestni programi

· Članek · Brez komentarjev

podzavestSte se kdaj zalotili, da v določenih situacijah ali okoliščinah vedno reagirate na enak način? Morda vam ta način sploh ni všeč, ampak enostavno ne morete in ne znate drugače, četudi se zelo trudite.

Naše življenje krojijo podzavestni programi. Vse kar razmišljamo, čutimo, naredimo, ima korenine v podzavesti. Zavest je le droben delček celote, le vrh ledene gore, ki kuka iznad gladine. Pod gladino se podzavest razrašča v nesluteno globino in širino.

Podzavestni programi so informacijski vzorci, ki so shranjeni v našem informacijsko-energijskem polju. Lahko jih podedujemo po svojih starših, oblikujejo pa se tudi v času bivanja v maternici ter ob rojstvu. Kot individualna zavest jih lahko prenesemo iz prejšnjih življenj, na njihovo oblikovanje pa vplivajo tudi arhetipski vzorci vse od začetka civilizacije. V času življenja s svojim načinom razmišljanja in čustvovanja ustvarimo tudi nove. Škodljivi podzavestni programi so eden od dejavnikov, ki lahko povzroči bolezen. Pogosti programi so: »nisem dovolj dober/a«, »občutek žrtve in zagrenjenosti«, »ženske so manj vredne od moških« …

Velikokrat ljudje dojemajo težave in bolezen kot zlo, ki jih je doletelo, kot krivico, ki se jim je zgodila. A pravzaprav je to priložnost za spremembo in duhovno rast. Z odpravljanjem škodljivih podzavestnih programov, energijskih blokad, odpuščanjem in brezpogojnim sprejemanjem samega sebe, se podamo na pot spreminjanja – samega sebe. To ni lahka pot, velikokrat je celo zelo težka, a vredna vsakega koraka.

Prispevek je bil objavljen v brezplačniku Zdrave novice, marec 2014.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja