Naročanje: info@vivalavida.si
Posvetovalnica za vitalno življenje Kje smo

Zgodba o bolečini

· Članek · Brez komentarjev
poravnajmo glavne nosilne sklepe

Gravitacijski spust: poravnajmo glavne nosilne sklepe

Nekoč, v davnih časih, je živela bolečina. Ljudje je niso marali, zato so iskali različne načine, kako bi se je znebili. Z noži so šarili po telesu, uživali različne snovi za zameglitev občutka bolečine, se je lotevali z duhovnimi pristopi in verjetno bi se našlo še kaj. Kljub vsem človekovim protibolečinskim pogruntavščinam pa bolečina živi še danes. Vedno znova nam pripoveduje svojo zgodbo, ki je prepogosto ne razumemo.

Z bolečino nam naše telo z vso glasnostjo, ki jo premore, sporoča. A kaj nam hoče povedati? V iskanju odgovora svojo pozornost usmerimo na mesto bolečine, kar je podobno, kot da bi gledali v grlo človeku, ki kriči. Bomo tako lahko videli, kaj ga je pripeljalo h kričanju? Kaj pa če stopimo korak nazaj, da s svojim pogledom zajamemo celega človeka?

Čeprav je ne maramo, je bolečina naša prijateljica. Varuje nas pred uničenjem. Od nas zahteva, da se ustavimo in nehamo drveti v propad. Bolečina hoče, da ukrepamo in spremenimo tisto, kar nas je pripeljalo v trenutno stanje.

Odmik nosilnih sklepov z mesta, ki jim pripada glede na anatomijo človeka in njegovo funkcijo, je lahko vzrok za mišično-skeletne bolečine.

Gravitacijski spust je vaja, ki spodbuja vse nosilne sklepe, da se postavijo naravnost drug nad drugega. Obuti v športne copate, da nam ne bo drselo, stopimo na stopnico, pručko ali gospodinjsko lestev, s stopali v širini kolkov in usmerjenimi naravnost naprej. Primemo se za rob ograje ali neko drugo stvar, da ohranjamo ravnotežje. S stopali se pomaknemo na rob stopnice tako, da so na njej samo blazinice, pete pa prosto padajo. Preverimo poravnanost stopal – ko spustimo pete navzdol se namreč radi približata druga drugi. Teža telesa naj pete spusti čim nižje. Kolen ne krčimo. V položaju vztrajamo tri minute. Ključno je, da so ves čas vaje kolki nad petami, ramena pa poravnana s kolki.

Prispevek je bil objavljen v tedniku 7dni, 19. 3. 2014.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja