Naročanje: info@vivalavida.si
Posvetovalnica za vitalno življenje Kje smo

Človek obrača, človek obrne

· Članek · Brez komentarjev

mind powerZelo dobro vem, kako zelo pomembna je osebna naravnanost človeka, njegov pogled nase, na ljudi in dogodke okrog njega, na svet. In prepričana sem bila, da imam to védenje tudi ponotranjeno. A šele nedavna izkušnja, mi je dala jasno sliko za kakšno moč pravzaprav gre.

Bil je zelo napet teden. Kar naprej so se vrstili dogodki, ki so iz dneva v dan krepili dvom v iskrenost in poštenje nekaterih ljudi, ki so me obdajali. Levila sem se v tistega korenjaka, ki se je bal še zvite vrvi, potem, ko ga je pičila kača. V takem stanju sem prejela pismo prijatelja, ki mu sicer zaupam in sva v zelo dobrih odnosih. Na moje veliko presenečenje je njegovo pisanje zvenelo pokroviteljsko in skoraj zapovedujoče. Tako sem se razjezila, da sem vedela, da se moram ohladiti, preden mu bom napisala odgovor.

Na mojo srečo in zadovoljstvo pa moj notranji opazovalec zelo hitro opazi odklone v mojem počutju in čustvovanju. Tako mi hitro prižge rdečo lučko, ki me opozori naj se ustavim, razrešim vzroke za svoje čustveno stanje in na stvari pogledam iz svežega, čustveno neobremenjenega zornega kota. Ko v meni ni bilo več užaljenosti, prizadetosti in jeze sem prej omenjene dogodke videla kot gola dejstva, pismo prijatelja pa je popolnoma izgubilo zapovedujoč in pokroviteljski ton.

Ko se nam zdi, da je za naš položaj, naše počutje in čustveno stanje kriv nekdo drug – nas užali, razjezi … ali nekaj v naši okolici se spomnimo, da je vse okrog nas v resnici naš odsev. Če nam ta odsev ni všeč in ga hočemo spremeniti lahko to naredimo samo, če spremenimo sebe.

Prispevek je bil objavljen v brezplačniku Zdrave novice, september 2013.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja