Naročanje: info@vivalavida.si
Posvetovalnica za vitalno življenje Kje smo

Razstrupljanje srca

· Članek · Brez komentarjev
film življenja

film življenja

Pomlad je čas, ko lahko na vseh straneh najdemo veliko informacij in napotkov o razstrupljanju telesa. In če sledimo reku Zdrav duh v zdravem telesu, bi morali biti po razstrupljanju tudi bolj čilega duha. Pa je res tako?

Hrana je ena od poti vnašanja strupov v naše telo. Zelo udobno je reči, da je za naše slabo počutje krivo onesnaženo okolje, v katerem ne more zrasti zdrava hrana, da je kriva prehrambna industrija, ki nam v hrano meša E-je, da so krivi kmeti, ki svoja polja škropijo s pesticidi … zelo udobno je imeti zunanjega krivca. Mnogo težje je prevzeti lastno odgovornost. Vsakič, ko se jezimo, kuhamo mulo, zamero, smo užaljeni, ljubosumni, maščevalni, … nalivamo strupa v svojo čašo življenjskega napoja. Na energijsko-informacijskih ravneh ustvarjamo blokade, slaba pretočnost energije po telesu pa sčasoma privede do bolezni. Ali bomo to preprečili in odpravili je seveda odvisno samo od nas samih.

Dobro zdravilo za »razstrupljanje« srca je odpuščanje. Iskreno odpuščanje drugim in sebi sprošča energijske blokade in omogoča procese samozdravljenja. Eden od načinov, kako se tega lotimo je, kot ga imenuje priznani slovenski bioterapevt Marjan Ogorevc, vrtenje filma. Poiščimo si udoben prostor in si zagotovimo, da nas ne bo nihče motil. Udobno se namestimo, zapremo oči in pozornost usmerimo na svoje dihanje. To nas bo sprostilo. Nato začnemo za zaprtimi vekami »vrteti« film svojega življenja. Predstavljamo si kot da smo v kinu. Gledamo in opazujemo dogodke svojega življenja. Vseeno je, ali film vrtimo od začetka proti koncu ali obratno. Ob vsakem dogodku, v katerem smo so počutili prizadeti, užaljeni, ponižani, jezni, … se ustavimo in osebi, ki je v ta dogodek vpletena iskreno odpustimo. Odpustimo tudi sebi. Če je dogodek preveč boleč in ne zmoremo odpustiti, ga preskočimo in se k njemu vrnemo, ko si bomo naslednjič vzeli čas za vrtenje filma.

Prispevek je bil objavljen v brezplačniku Zdrave novice, marca 2013.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja