Naročanje: info@vivalavida.si
Posvetovalnica za vitalno življenje Kje smo

Vitalno življenje

· Članek · Brez komentarjev

ZaVitalno-zivljenje.jpgvedate se, da vas je način življenja, ki ste ga živeli doslej, pripeljal v slepo ulico. Veste, da morate nujno nekaj spremeniti, pa ne veste, kaj? Veste, kaj morate spremeniti, pa ne veste, kako? Veste, kako in kaj morate spremeniti, a ne zmorete sami?

Najpreprostejši znak, ki ga vsi poznamo in ki nam kaže, da nas je zaneslo iz ravnovesja, je bolečina, hitro za tem pa bolezen. Naj bo to navaden prehlad, čir na želodcu, bolečine v križu, rak ali kar koli drugega. Kako torej vzpostaviti in ohranjati svoje ravnovesje ter se izogniti boleznim? Vrabci na strehi že čivkajo o zdravem načinu življenja. Kaj pa to pravzaprav pomeni? Ogromno informacij nam ponuja bolj ali manj hitre in čudežne poti do zdravja. Ni se lahko znajti in ločiti zrnje od plev. Žal enotnih pravil, ki bi zagotavljala stalno zdravje, ni. Z individualnim in celostnim pristopom k posamezniku, ki zajema razčlenitev medsebojnih odnosov, prehranskih navad, gibalnih navad in načinov sproščanja, smo že veliko bližje dobrim smernicam za ohranjanje ravnovesja in s tem zdravja. Seveda je od posameznika odvisno, ali bo sprejel odgovornost za svoje zdravje in se odločil za spremembe v svojem življenju. Uvajanje sprememb ni vedno enostavno, a kjer je volja, je tudi pot.

»Le oseba sama v svoji notranjosti ve, ali je ter kdaj in kako pripravljena sprejeti ponujeno pomoč – kdaj bo čas, da stopi naprej, ter stopi korak bliže k svetlobi v svojem tempu in na svoj način.« (Marjan Ogorevc)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja